Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Måstematch för Shearer i kväll

Sport | 27/04/2009 17:55

Kan Alan Shearer ta sin första seger som tränare för Newcastle?

Med fem omgångar kvar, en match mindre spelad och fyra poäng upp till säker mark är tre poäng i det närmaste ett måste för Newcastle i kväll mot Portsmouth. Skatorna har en svit på åtta matcher utan seger och hjälten Alan Shearer, som tog över klubben den första april, har inte haft den effekt styrelsen hoppades på då han nyligen kom in som tränare och livlina.

Det återstående matchprogrammet är visserligen till Newcastles fördel i kampen mot de andra bottenlagen. Men då nästa omgångs motståndare är Liverpool på Anfield skulle det nog kännas bra med tre poäng mot Portsmouth att luta sig emot.

För Pompey är läget något säkrare. Sex poäng skiljer ner till Middlesbrough under strecket, men än kan man inte slappna av. Tre av de återstående matcherna spelas mot bottenkollegor vilket bäddar för några riktiga rysarmatcher. Vinst för Newcastle i kväll gör kampen kring strecket än mer spännande.

Skrivet av: