United vann - men semifinalen lever

De regerande mästarna Manchester United vann den första semifinalen mot Arsenal med 1-0.

Det var upplagt för målfest när de regerande mästarna Manchester United och målglada Arsenal möttes på Old Trafford. Manchester United kunde ha gjort fyra mål under de första 20 minuterna. Det blev bara ett. Anledningen var Arsenals målvakt Manuel Almunia, och efter 1-0 till United är det fortfarande öppet inför returen på Emirates om mindre än en vecka.

O'Shea avgjorde

Matchen avgjordes redan i den 17:e minuten. Carlos Tevez fick ett helt fritt läge bara någon meter i från mål. Skottet var rappt, men Almunia hann ner med handen och tippade ut bollen till hörna. Hörnan hamnade så småningom hos O'Shea och irländaren dundrade en halvvolley mot mål. Otagbart för den annars lysande Almunia.

Efter Uniteds ledningsmål tog Arsenal över matchen. Men som många gånger förr så var det för många passningar och för få skott. Arsenalspelarna försökte sig på svåra passningsvägar istället för att gå raka vägen mot mål. Det var den största skillnaden mellan lagen.

Giggs 800:e match

Spelet jämnades ut i andra halvlek och Manchester United skapade inte lika många chanser efter ledningsmålet trots att man bytte in Dimitar Berbatov och Ryan Giggs, den sistnämnde gjorde därmed sin 800:e match i United.

Men i mitten av den andra halvleken höll Cristiano Ronaldo på att göra ett drömmål. Portugisen avancerade mot Arsenals straffområde och smällde iväg en makalös projektil mot mål. Almunia var chanslös men ribban räddade gästerna.

Arsenal lyfte upp spelet i den andra halvleken men lyckades trots det inte skapa någon riktigt klar målchans.

Returen på Emirates Stadium spelas tisdag den 5 maj.