Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vi är bra på att vara först"

Sport | 29/04/2009 12:11

Ferguson tror att United kan bli först med att försvara Champions League-titeln.

Inget lag har tidigare klarat av att försvara en Champions League-titel. I år är det Manchester United som har chansen. Och Uniteds tränare sir Alex Ferguson tror mycket väl att hans lag kan bli först att lyckas med bedriften.

–Vi är bra på att vara först. Vi var ju första lag att vinna trippeln (ligan, FA-cupen och Champions League) för tio år sedan, säger Ferguson enligt The Sun.

Men United har en bra bit kvar till en ny Champions League-triumf. I kväll väntar Arsenal hemma på Old Trafford i det första av två semifinalmöten. Sir Alex tror på en riktigt bra match.

–Om man tittar på lagen och på de spelare som är med i kväll, så liknar detta den perfekta semifinalen, säger Ferguson.

Unitedtränaren har under åren haft en hel del kontoverser med sin kollega i Arsenal, Arsene Wenger. Men nu verkar de båda herrarna ha blivit bättre vänner. Ferguson säger sig ha stor respekt för Wenger och hans lag.

– Arsene har alltid varit principfast och det har gett resultat. Arsenal spelar bra fotboll och det blir en oerhört tuff match för oss i kväll.

United ser ut att komma till spel med en helt frisk trupp. Det innebär att det blir hård konkurrens om startplatserna och argentinaren Carlos Tevez ser återigen ut att få börja på bänken i en stormatch.

Arsenal har däremot vissa skadeproblem. Vänsterbacken Gael Clichy och den viktige holländske anfallaren Robin van Persie missar kvällens match. Kanske kan de vara tillbaka till returen nästa vecka. Värt att notera är också att den formtoppade ryssen Andrej Arsjavin inte får spela i Champions League för Arsenal eftersom han redan har representerat Zenit i turneringen.

Manchester United - Arsenal, Old Trafford, Viasat Fotboll, klockan 20:45.

Skrivet av: