Liverpool vägrar ge upp titeljakten

På söndagen besegrade man nedflyttningshotade Newcastle med 3-0.

Nedflyttningshotade Newcastle såg nervösa och ängsliga ut redan från avspark. Alan Shearers mannar fick ägna sig nästan uteslutande åt försvarspel när Liverpool, utan Fernando Torres, pressade på. Efter 22 minuter fick de hål på Newcastle. Dirk Kuyt sköt längs mållinjen och Benayoun stötte in bollen med knät. Sex minuter senare var det dags igen när Kuyt omarkerad nickade in tvåan bakom Steve Harper i Newcastles mål.

Liverpool skapade åtskilliga chanser, inte minst genom comebackande Steven Gerrard, mot ett tamt Newcastle. De röda kom till långt över 20 avslut, medan Newcastle producerade två eller tre.

I den 77:e minuten såg Joey Barton, känd för sitt fula spel, till att skada Liverpools Xabi Alonso med en riktigt ful tackling. Rött kort direkt för Barton och oklart hur läget är för Alonso som fick bäras ut på bår.

Med bara tre minuter kvar av ordinarie speltid spikade brassen Lucas Leiva slutresultatet till 3-0 då han enkelt nickade in en frispark från Fabio Aurelio.

3-0 var ändå smickrande siffror för Newcastle.

Newcastle därmed kvar på plats 18 i tabellen. Liverpool kvar på andra plats, tre poäng bakom Manchester United som har en match mindre spelad.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.