Liverpool vägrar ge upp titeljakten

3-0 borta mot West Ham innebär fortsatt tryck på Manchester United.

Det blir ingen Champions League-titel, ingen FA Cup-triumf och sannolikt inte heller någon Premier League-titel. Årets Liverpool ser trots flera imponerande insatser och stormatcher ut att gå lottlösa från säsongsavslutningen. Men den lilla dröm som finns kvar om ett ligaguld vägrar de vakna upp ifrån.

Lördagens 3-0-vinst borta mot West Ham håller spänningen i ligan vid liv, och så länge Fernando Torres och Steven Gerrard visar bestående fin form kan Manchester United inte slappna av. Tillställningen på Upton Park hann knappt blåsas igång innan radarparet hade satt sin stämpel på matchen. Gerrard frispelades av Torres, rundade Robert Green i hemmamålet och rullade in 1-0 efter bara två minuters spel.

Pool kontrollerade spelet säkert, men utan att bjuda på något storartat spel. När Gerrard i slutet av halvleken gjorde sitt och matchens andra mål på en egen straffretur kändes det som att tre poäng var i hamn för Rafa Benitez. Av andra halvlekens transportsträcka att döma var så också fallet. West Ham försökte pressa tillbaka gästerna, men med ett kompakt försvarsspel var Liverpool aldrig hotade.

Ryan Babel spikade 3-0 och nu återstår att se om Manchester City kan hjälpa till i titeljakten genom att vinna över storebror United på söndagen.