Chelsea överlägset mot Arsenal

Arsenal var en munsbit för ett överlägset Chelsea.

Chelsea krossade Londonkonkurrenten Arsenal och visade tydligt var skåpet skulle stå. Efter 27 minuter nickade Alex, via ribban, in en frispark. Drygt tio minuter senare utökade Anelka till 2-0. Hade Arsenal något hopp om att vända matchen krossades den brutalt direkt efter halvtidsvilan när Kolo Touré gjorde självmål. Arsenal stack emellan och passade på att visa sig ineffektiva framför mål, manifesterat tydligast denna dag genom Theo Walcotts frekventa målsumpande.

Efter 71 minuter kom i alla fall en reducering, genom danske Nicklas Bendtner som gjorde ett bra inhopp trots storförlusten. Sista spiken i kistan sätter till slut Florent Malouda i den 87:e minuten när han prickar in en retur. Ingen lyckad match för Wengers unga lag. Och säsongen som helhet har präglats av en oförmåga att nå hela vägen fram.

Chelsea ligger just nu på tredje plats i tabellen men har fortfarande chans att knipa andraplatsen om Liverpool förlorar någon av sina återstående matcher. Arsenal är klar fyra och kan vare sig tappa eller vinna placeringar.