Van Persie fruktar spelarflykt

Holländaren betonar vikten av sammanhållning.


Arsenal har gått titellösa från de fyra senaste säsongerna och har inte kunnat utmana om ligaguldet. Nu befarar lagets holländska anfallare Robin van Persie att man kan tappa de största stjärnorna.

– Det viktigaste för mig är att vi håller ihop, säger van Persie enligt Sky Sports .

– Om vi tappar tre eller fyra varje år är det svårt att behålla sammanhållningen. Förhoppningsvis kan vi behålla det vi har och utgå ifrån det.

Spelaren ser stora möjligheter att utveckla det unga lag som managern Arsene Wenger har byggt upp.

– Om vi kan göra sådana matcher som vi gjort i år finns det rum för utveckling – om du kollar på vårt mittfält så är de mellan 20 och 22 år gamla.

Medan de andra storklubbarna i England spenderat stora summor pengar för att förstärka laget, har Arsenals idé alltid varit att satsa på ynglingar från de egna leden – något som van Persie lyfter på hatten för.

– Om du kollar på vår trupp och andra lag, till exempel Chelsea, Manchester United eller Liverpool, vad de har spenderat och vad vi har spenderat, det har med det att göra. Vi kan vara stolta över oss själva.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

1 timme sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.