Fredag 14 Maj
Stockholm

Udinese fixade titeln åt Zlatans Inter

Zlatan Ibrahimovic är på nytt italiensk mästare med Inter. Vägen till Scudetton ser du i bildspelet ovan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har varit vedertaget i veckor och månader tillbaka. Nu är det kristallklart, definitivt. Zlatan Ibrahimovic är på nytt italiensk mästare med Inter.

Udinese slog Milan hemma med 2-1 på lördagskvällen och därmed försvann den sista matematiska chansen för Milan att passera Inter i toppen. Milans förlust betyder att Inter har sju poängs försprång på sin värsta rival som bara har två matcher kvar att spela.

För tredje gången på lika många år får megastjärnan Ibrahimovic fingra på Lo Scudetto - och behålla den. De första två titlarna (av hans nu totalt fem), de som togs med Juventus, konfiskerades av det italienska fotbollsförbundet sommaren 2006 sedan Juventus fått brallorna neddragna till fotknölarna efter inblandningen i den omfattande mutskandalen.

Som en konsekvens av fusket hamnade Ibrahimovic i Inter och Milano.

Lugnare i år

Förra året avgjorde han guldkampen med två mål sedan han, fortfarande lätt skadad, hoppat in i ösregnet i Parma i sista omgången. En händelse som han själv klassar som den största i hans karriär.

Den här gången kunde han fira som mästare i kavaj, eller vad han nu hade på sig, när han via tv och tillsammans med sina lagkamrater såg Udinese göra jobbet.

Den stora festen sker på söndagen. Först väntar hyllningarna på San Siro där Inter tar emot Siena och senare framåt kvällen en efterlängtat segerfest.

Sedan är förstås frågan:

Stannar Ibrahimovic eller ligger det något i alla rykten och spekulationer om att nästa adress i karriären blir spanska ligan. Barcelona? Real Madrid? Enligt Inters ordförande Massimo Moratti blir han klubben trogen.

"Ibra" stannar så vi behöver inte se oss om efter särskilt mycket. Men vi kommer att prata med tränaren (José Mourinho) för han har säkert en del intressanta åsikter, säger Moratti till Inters hemsida.

Kan vinna skytteligan

Zlatan Ibrahimovic har mer att spela för under de tre omgångar som återstår. Med 21 mål är Ibrahimovic just nu tvåa i skytteligan och jagar Bolognas Marco Di Vaio som gjort 22.

Under sina år i Italien har han ännu inte lyckats bli främste målskytt. Gör han det blir han andre svensk efter Gunnar Nordahl (vann fem gånger mellan 1949-55) att vinna skytteligan i serie A.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela