Lördag 15 Maj
Stockholm

Villarreal sänkte Real - Barca mästare

Barcelona tog sitt 19:e guld i spanska fotbollsligan på lördagskvällen utan att slå en passning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mästarna korades en efter i de stora europeiska fotbollsligorna under lördagen. Sist att fira blev Barcelona.

Utan att behöva slå en passning - Barcelona möter Mallorca borta på söndagseftermiddagen - kunde Josip Guardiola räkna in sitt första ligaguld som tränare för den katalanska storklubben strax före midnatt till söndagen. Det tack vare Villarreal.

De gulklädda spelade bort Real Madrid från titeljakten genom 3-2-segern hemma på El Madrigal. Real var piskat att vinna för att ge fortsatt spänning i La liga och jobbade också in en kvittering (holländaren Rafael van der Vaart) alldeles i början av andra halvlek. Men en kvart senare skickade Cani in 2-1.

Med tre minuter kvar kvitterade Higuain men när Real öste på för ett nödvändigt segermål bar det sig inte bättre än att Capdevila gjorde målet som fick de regerande mästarna att ta sikte på nästa säsong.

Barcelona, som nu har 19 ligaguld, har gått fram som en ångvält den här säsongen och årets upplaga måste rankas som en av de främsta hittills i den 110-åringen föreningen.

Tidigare i veckan bjöd "Barca" på en enastående uppvisning och gjorde 4-1 på Athletic Bilbao i cupfinalen i Valencia och i Rom mot Manchester United om en och en halv vecka kan klubben vinna Champions league för andra gången.

Med tre omgångar kvar står Barcelona på 27 segrar och blott tre förluster och har redan gjort 103 mål.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela