Svennis fel att fotbollsfruarna tog över

- 15/10/2008, 07:14 -

Det fanns en tid då Burberry-bikinis var viktigare än mål. Möt det nya England.

Sven-Göran Eriksson var känd i England för sina kvinnoaffärer. Han sköt verkligen på allt. Under stort mediauppbåd. Detta smittade av sig på landslaget där fotbollsfru-kulten hindrade laget att ta sig längre än kvartsfinal.

– Vi hade blivit lite av en cirkus när det kommer till fotbollsfru-situationen. Det var ett stort drev kring laget, säger Rio till The Sun.

Svennis gäng var kända för sina otaliga sexskandaler, utspårade julfester och kraschade sportbilar. När fruarna trädde in fick handväskedebatten nytt bränsle. Solbrännan blev viktigare än matchprestationen.

– Det var som en stor show. Fotbollen kom i andra hand. Folk brydde sig mer om vad de hade på sig än hur det gick för landslaget.

Men nu har det vänt. England har tre vinster utav tre och toppar, än så länge, grupp 6. Mittbacksstjärnan Rio Ferdinand anser att det är nya tränaren Fabio Capellos strikta tyglar som ligger bakom superstarten i VM-kvalet.

– Du får inte allt för många turneringar i din karriär. Du måste ge ditt yttersta och vara fokuserad.

Den tillfälliga kaptenen är övertygad att den förra fotbollsfru-kulturen kostade England framgångar. Men när laget förbereder sig för kvällens möte med Vitryssland ser han en förändring.

– Det känns som vi är på rätt väg. Man kan se att vi är på väg mot något. Förhoppningsvis blir det större belöning än förr.

– Ferdinand är övertygad att England inte kommer falla tillbaka till Svennis dagar, säger Rio till The Sun.

Skrivet av: