Portsmouth accepterar Al-Fahims bud

Den engelska klubben har offentliggjort affären.


Portsmouth har accepterat ett bud på att sälja klubben. Detta bestämdes på ett möte i Rom under tisdagkvällen och offentliggjordes under onsdagen via deras hemsida. Ny ägare blir Dr Sulaiman Al-Fahim. Han sitter i styrelsen för samma grupp som köpte Manchester City i september. Från Portsmouths sida vill man inte lämna fler detaljer innan affären har avklarats i sin helhet.

Vem är då Dr Sulaiman Al-Fahim? Han är 31 år ung och började som artonåring att syssla med fastighetsaffärer, något som hans familj redan gjorde. Han har studerat i USA och har två examina.

År 2005 grundade han Hydra Properties och blev snabbt ett av de snabbast växande företagen i området. Just nu har man projekt på gång i Mexiko, Abu Dhabi och Dubai. Företaget sponsrar Dubais sportkanal, ett fotbollslag i Costa Rica samt tyska Bundesliga. I Abu Dhabi bygger de en fotbollsakademi tillsammans med italienska laget Milan.

Dr Al Fahim rankas i år som nummer 16 på listan av arabvärldens mest inflytelserika personer. En av anledningarna är hans eget teveprogram The Hydra Executives, en variant av The Apprentice, som han både startade och är programledare för. Han syns också ofta på galapremiärer med hollywoodkändisar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!