Fredag 22 Okt
Stockholm

Chelsea krossade Middlesborough

Två mål av Kalou när Chelsea van med 5-0.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Chelsea lekte fotboll i lördagens möte med Middlesbrough. På 16 minuter i andra halvlek gjorde Londonlaget fyra mål - Juliano Belettis spektakulära 30-metersprojektil i den 51:a minuten inledde målfyrverkeriet som tog Chelsea från 2-0 till 5-0. I övrigt stod Salomon Kalou (2), Frank Lampard och Florent Malouda för fullträffarna.

Trots att ligaledaren saknade Didier Drogba, Joe Cole, Michael Essien, Ashley Cole, Petr Cech, Ricardo Carvalho, Michael Ballack och Deco i startelvan var Middlesbrough chanslöst hemma på Riverside.

– Vi var utan fem-sex spelare som normalt skulle ha spelat i alla matcher, men andra spelare har klivit fram och gjort det mycket bra. Vi har visat att vi har 23-24 bra spelare i truppen, sade Chelseatränaren Luiz Felipe Scolari efteråt.

Obesegrade Chelsea toppar den engelska ligan och står på 20 poäng efter åtta matcher.

– Det finns många bra lag med i toppen, men om vi kan spela så här bra under resten av säsongen så har vi en stor chans att vinna titeln, sade mittfältaren Frank Lampard efter uppvisningen mot Middlesbrough.

Även Arsenal hakar på i toppen. Londonklubben vände underläge 0-1 till vinst med 3-1 hemma mot Everton och är fyra poäng bakom tätduon.

Johan Elmander spelade hela matchen när Bolton fick 0-0 hemma mot Blackburn, där Martin Olsson var petad. Varken Fredrik Stoor (Fulham) eller Rade Prica (Sunderland) fanns med i matchtrupperna i lagens mållösa möte.

Även matchen mellan Aston Villa och Portsmouth slutade mållös.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela