Hull trotsar alla kritiker

Chelesa, Liverpool...och Hull. Det är topptrion i Premier league nio matcher in.

Chelsea, Liverpool...och Hull.

Det är topptrion i Premier league-fotbollen efter nio matcher.

Nykomlingen tog på lördagen fjärde raka bortasegern efter 3-0 mot West Bromwich.

Newcastle, Arsenal, Tottenham och nu West Bromwich har fått känna på Phil Browns mannar på hemmaplan den här säsongen. I den första halvleken var "The Albions" bättre på The Hawthorns men lyckades inte överlista målvakten Boaz Myhill.

I den andra halvleken exploderade Hull med tre snabba mål genom Kamil Zayatte (47:e minuten), Deiberson Geovanni (62:a) och Marlon King (66:e). Hull har därmed tagit 19 poäng på nio matcher och det tippade bottenlaget har blivit ett topplag.

Manchester United tappade två poäng i tätstriden i Premier league efter 1-1 borta mot Everton. Men man kunde lika gärna ha förlorat samtliga poäng om inte United-målvakten Edwin Van Der Sars lyckats styra Ayegbeni Yakubus skott i stolpen i den 65:e minuten.

Bara två minuter tidigare hade Marouane Fellaini nickat in kvitteringen till 1-1 till stor glädje för de 36 000 åskådarna på Goodison Park. De fick dock våndas en hel del i den första halvleken eftersom United var det bättre laget. Bland annat hade Nemanja Vidic och Ryan Giggs varsitt bra läge efter en hörna men Tim Howard räddade snyggt. Uniteds ledningsmål kom efter 22 minuter sedan Darren Fletcher löpt sig fri och fått en perfekt passning av Ryan Giggs. Skottet gick mellan benen på Howard i Evertons mål.

Martin Olsson spelade 81 minuter för Blackburn hemma mot Middlesbrough. Då låg Blackburn under med 0-1 efter mål av Afonso Alves. I matchens sista minut kvitterade sydafrikanen Benedict McCarthy till 1-1, som gjorde sitt första mål för säsongen.

Efter 28 års väntan fick Sunderlands supportrar äntligen jubla sedan man besegrat rivalen Newcastle hemma med 2-1. Fransmannen Djibril Cissé har inlett starkt i sin nya klubb Sunderland och gjorde säsongens tredje mål i den 20:e minuten. Shola Ameobi kvitterade tio minuter senare för bortalaget. Matchen var helt jämn men när Kieran Richardson fick en kanonträff med vänsterfoten på en frispark med kvarten kvar var Shay Given i Newcastles mål chanslös.