Neuer räddade Tyskland till EM-final

Tyska målvakten Manuel Neuer räddade sitt lag till final mot England i U21-EM.


Tyska målvakten Manuel Neuer räddade sitt lag till final mot England i U21-EM.

Italien hade flest och bäst chanser men Andreas Becks 1-0-mål blev det slutgiltiga resultatet.

En fartfylld och målrik första semifinal, där England till slut besegrade Sverige på straffar, följdes av en mindre underhållande dito mellan Italien och Tyskland.

Italien var det bättre laget i första halvlek och var närmast ett ledningsmål, men Manuel Neuer stod gång på gång i vägen.

I den sjunde minuten fick Sebastian Giovinco iväg ett kanonskott som Manuel Neuer tippade till hörna. Tio minuter senare var det dags igen när Marco Mottas nick så när räddades av Neuer.

Vad som än sades i det tyska omklädningsrummet i halvtid så tände det spelarna, bara tre minuter in på andra halvlek tog Tyskland ledningen.

Högerbacken Andreas Beck provade på 30 meters håll och det skruvade skottet for med en studs förbi italienska målvakten Andrea Consigli.

Mario Balotelli var nära att kvittera bara minuten senare men frisparken smet utanför, och när Interspelaren fick samma chans igen gjorde Neuer åter en bra räddning. Balotellis tredje frispark i bra läge räddade Neuer med foten.

Tysklands 1-0-ledning stod sig matchen ut och på måndag ställs laget mot England i finalen i Malmö. Då kan tyskarna vinna mästerskapet för allra första gången.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!