Kalmars Europaäventyr redan slut

Kalmar kämpade förgäves. Det blir inget fortsatt kval.

Det började på sämsta möjliga sätt för Kalmar FF. Smålänningarna behövde innan matchen vinna med 2-0 för att ta kvalet till förlängning, med 3-0 för att direkt gå vidare. Efter 13 minuter kom första målet. Men det var Debrecen som gjorde det. En riktig kalldusch, men Kalmar fortsatte jaga och fick utdelning i den 19:e minuten när Rasmus Elm vackert chippade bollen fram till brorsan David som missade nicken men ändå ställde Debrecens målvakt. I den 31:a minuten kunde Daniel Mendes sätta 2-1 och Kalmar var i det läget två mål från avancemang.

I den 72:a minuten väcktes Kalmarhoppet på allvar när David Elm satte 3-1 på straff. Jakten var i gång. Ett lite stressat Kalmar spelade långt, mycket snabba raka bollar upp mot anfallarna, men ofta direkt till Debrecens målvakt.

Rasmus Elm visade gång på gång varför Everton och andra klubbar så gärna vill värva honom. Bra passningsspel, goda idéer och utmärkt bollbehandling kännetecknade den yngste Elm-broderns match. Men inte ens det hjälpte.

Debrecen fick avsluta matchen med tio man sedan Mate visats det röda kortet efter 86 minuters spel. Och Kalmar skapade viss press. Men något mål kom aldrig. Och Kalmar är nu utslagna ur Champions Leaguekvalet.

Än en gång visar det sig att allsvenska lag har mycket litet att hämta i Champions League.