Lördag 23 Okt
Stockholm

Ferguson: "Real får problem"

Unitedbossen tycker att Pellegrinis trupp är obalanserad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Manchester Uniteds tränare sir Alex Ferguson tror att hans kollega i Real Madrid, Manuel Pellegrini, får en tuff säsong. Unitedbossen ser inte Real som en konkurrent i årets Champions League, trots att klubben lagt enorma pengar på nyförvärv. Ferguson jämför årets Real med Sunderlands lag år 1958.

–Det året blev Sunderland känt som 'The Bank of England club'. Det slutade med att de åkte ur ligan, säger han enligt The Guardian och fortsätter:

–Jag säger inte att Real kommer att åka ur sin liga. Men de kommer att få problem i Europa. Truppen är alldeles för obalanserad. Jag vet inte hur Manuel Pellegrini har tänkt sig att ta ut en startelva. Jag sa till Cristiano Ronaldo innan han flög ner dit att han troligtvis skulle få spela som defensiv mittfältare, för jag tror inte att de har någon.

Just det faktum att Ronaldo har lämnat United för Real är inte heller något som bekymrar Ferguson nämnvärt.

– Det är klart att det gör skillnad när man tappar en spelare som Ronaldo. Det är likadant för Milan med Kaka. Men det ligger i både Manchester Uniteds och Milans natur att klara sig bra ändå. Ronaldo är, enligt min uppfattning, världens bäste spelare, men det är svårt att få utländska spelare att stanna länge. Jag trodde aldrig att han skulle stanna hos oss i mer än sex år, säger skotten enligt The Guardian.

Det stora hotet för United i Europa är, enligt sir Alex Ferguson, fortfarande Barcelona, nu med Zlatan Ibrahimovic i laget.

– Barcelona skiljer sig från Real på så sätt att truppen har fått växa fram under en längre tid. En eller två nyckelspelare har värvats varje säsong.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela