Liverpool förlorade ligapremiären

Tottenham vann rättvist hemma på White Hart Lane. Sebastien Bassong nätade direkt.

Det brukar sägas att minst ett topplag floppar den första omgången av varje Premier League-säsong. Årets upplaga var inget undantag.

Liverpool förlorade på bortaplan mot Tottenham med 1-2 efter att hemmalaget i första halvlek hade mängder av chanser. För missarna stod Robbie Keane som vid åtminstone ett tillfälle hade öppet mål efter fint inspel av Luka Modric. Ledningsmålet kom i stället som en blixt från klar himmel då Benoit Assou-Ekotto förvaltade en frisparksretur genom att skicka upp bollen från sisådär 20 meter upp i Pepe Reinas högra kryss.

Liverpool hade inte en chans värd namnet de första 45 minuterna men höjde sig rejält i andra halvlek. Nye högerbacken Glen Johnson köptes från Portsmouth för omkring 220 miljoner och kritikerna har menat att den prislappen var på tok för hög. Men Johnson såg genast till att göra någorlunda skäl för sin prislapp genom att fixa den straff som Steven Gerrard, vem annars, skickade upp i nättaket till 1-1.

Johnson var dock inte den enda nye back som levererade omgående. Bara tre minuter efter gästernas kvittering tog Tottenham tillbaka kommandot då lagets nyförvärv Sebastien Bassong nickade in Modric frispark.

Liverpool hade sina möjligheter till utjämning men såg i det stora hela blekt ut. Tottenham däremot kan ha en rolig säsong framför sig.