Diabys självmål sänkte Arsenal

Abou Diaby otursgubbe när Manchester United vände och vann.


Efter en halvknackig start i ligan förväntade sig Manchester United-tränaren Sir Alex Ferguson tre poäng i stormötet mot Arsenal hemma på Old Trafford.

"Fergie" fick som han ville. Efter mycket slit.

Hans mästarlag kom inte undan smärtfritt – och det var till slut "Gunners"-backen Abou Diaby som blev deras frälsare, med ett praktfullt självmål som innebar 2-1 och ridå.

Annars var det Arsenal som tog ledningen i matchen i den 40:e minuten genom Andrei Arshavin. Ryssen stod för ett riktigt drömmål då han dundrade in bollen i krysset från 25 meters avstånd.

Men förgäves skulle det alltså visa sig.

I matchminut 58 tilldelades United en straff sedan Wayne Rooney dragits ner i straffområdet. Anfallaren tog själv hand om straffen som innebar 1-1.

Bortalagets olycka fortsatte bara sex minuter senare. Ryan Giggs slog ett frisparksinlägg som Arsenals back Abou Diaby nickade in – i eget mål. Målvakten Manuel Almunia var chanslös.

Gästerna kvitterade på övertid genom Robin van Persie - trodde man, men den assisterande domaren hade redan höjt flaggan. William Gallas var offside.

Det beslutet fick Arsenaltränaren Arsene Wenger att fullständigt gå i taket. Efter en diskussion med domaren fick fransmannen rött kort och fick sätta sig på läktaren. Men då det inte fanns några platser fick Wenger ståendes ta emot Unitedfansens hån. Ingen bra dag helt enkelt.

Stormötet slutade 2-1.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.