Premier Leaguestjärna i spelskandal

Förre landslagsstjärnan Matthew Le Tissier erkänner försök att rigga PL-match.


Den förre engelske landslagsmannen och Southamptonstjärnan Matthew Le Tissier försökte rigga ett spel i en Premier League-match 1995.

Det erkänner fotbollsstjärnan i sin nyutkomna självbiografi Taking Le Tiss.

Le Tissier skulle ha tjänat runt 120 000 kronor om han slog ut bollen till inkast inom en minut.

Men Le Tissier misslyckades med sin enkla uppgift.

Det var i en Premier League-match mot Wimbledon 1995 som Le Tissier och några lagkramrater gjorde en plan.

Spelarna satsade stora pengar på att matchens första inkast skulle ske inom en minut.

– Det var snyggt upplagt. Bollen skulle rullas bak till mig och jag skulle skicka ut den. Det såg ut att gå som ett klockspel. Vi hade avspark, bollen gick till mig och jag spelade ut den mot vänsterkanten där Neil Shipperley fanns, skriver Matthew Le Tissier i boken som Daily Mail fått ta del av.

Men matchen tevesändes så Le Tissier ville sköta fusket snyggt.

– Jag ville inte se ut som en idiot som missade för grovt så jag försökte skjuta den precis över hans huvud. Men det handlade om så mycket så jag blev nervös och sköt alldeles för löst.

Shipperley, som inte var inblandad i spelet, räddade och Le Tissier och hans kompanjoner startade en frenetisk kamp för att vinna tillbaka bollen ochn snabbt få ut den till inkast.

– Plötsligt handlade det inte om att vinna pengar, utan om att vi riskerade förlora en hel del. Jag har aldrig sprungit så mycket i mitt liv. Om det hade funnits zoon-statistik då så hade mina siffror varit otroliga för den minuten. Jag jagade desperat för att få bollen ur spel.

Till slut lyckades de, men då hade det gått 70 sekunder vilket räknades som neutral tid så de varken vann eller förlorade pengar.

Le Tissier spelade i Southampton mellan 1986 och 2002 och gjorde totalt 8 landskamper som offensiv mittfältare för England. Han hade en veckolön på runt 45 000 kronor vid tidpunkten för vadslagningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.