Scouser benådad av drottningen

Dömd för mordförsök i Bulgarien.


Michael Shields, en Liverpool-supporter som 2005 dömdes för mordförsök på en bartender i Bulgarien, har benådats av justitieministern Jack Straw.

Shields var överlycklig när han vandrade ut från Thorn Cross, ett fängelse för unga förbrytare i Warrington, Cheshire. Hans mamma och pappa hämtade honom och Shields gav tummen upp till de samlade journalisterna.

Justitieministern Jack Straw sa att "Michael Shields berättar sanningen när han säger att han är oskyldig" och att han "rekommenderade till hennes majestät drottningen att han skulle benådas", enligt Guardian .

Shields dömdes till 15 år i fängelse efter att han fanns skyldig till att ha attackerat bulgaren Martin Georgiev, på turistorten Varna 30 maj 2005. Den nu 22-årige Shields stannade till i Bulgarien på väg hem från Istanbul där han kollat Liverpool vinna Champions League. 2006 fick han återvända till England för att avtjäna resten av sitt straff.

Anledningen till att han benådas är enligt justitieministern Jack Straw att nya bevis kom fram när han träffade Shields föräldrar i Blackburn 28 augusti. När rättegången mot Shields inleddes ska Shields föräldrar ha träffat en annan man som erkänt dådet.

"Jag fick höra att mannen under besöket muntligen bekände brottet framför flera andra människor", säger Straw enligt Guardian .

"Jag ska inte säga att allt det här framkommit under de två senaste veckorna, men det är nog för att säga att det finns väldigt god anledning att tro att det jag fått höra är sanningen".

Bland andra Liverpools lagkapten Steven Gerrard har öppet visat sitt stöd för Shields.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!