FA utreder Adebayors hån mot Arsenal

Firade framför Arsenal-klacken och stämplade van Persie i ansiktet.


FA kommer att ta en närmare titt på Emmanuel Adebayors beteende under lördagens match mot de gamla lagkamraterna i Arsenal. Manchester City vann matchen och Adebayor gjorde ett mål men efterspelet har handlat om något helt annat. FA ska undersöka om stämplingen Adebayor satte i Arsenal-anfallaren Robin van Persies nylle var avsiktlig. De ska också bedöma om hans målfirande framför Arsenal-klacken är straffbar.

Adebayor fick en varning för målfirandet, däremot noterade domaren inte stämplingen på Robin van Persie.

– Vi ska titta på det på måndag och göra en disciplinär utvärdering, säger FA:s chef Ian Watmore enligt Guardian.

Ian Watmore tycker att Adebayor kunde firat sitt mål på ett betydligt smakfullare sätt.

– Jag var verkligen inte imponerad eftersom problemen mellan Adebayor och Arsenal-fansen är väldokumenterade, och han sprang över hela planen för att fira, så jag tror att vi kommer att ta en riktigt nära titt på det på måndag när vi kan se det ordentligt i dagsljus, säger Ian Watmore.

Det är oklart vad Adebayor kan få för påföljder om han fälls för någon av incidenterna. Adebayor var ångerfull efter matchen men menade att han var triggad av Arsenal-fansens burop. Stämplingen på van Persie var inte avsiktlig, enligt anfallaren.

– Mina fot nuddar hans huvud. Jag är ledsen för hans skull och jag sa förlåt direkt, säger Adebayor.

Lögn, enligt Robin van Persie.

– Jag vet att han gjorde det avsiktligt för han ändrade vinkeln på sin kropp för att komma åt mig, säger van Persie.

– Han träffade bara centimeter från mitt öga. Jag har inte fått någon ursäkt från honom, vi pratade inte efteråt. Han hade sin egen agenda i dag och det är dåligt för fotboll. Det är dåligt för spelet vi älskar, säger van Persie, enligt Guardian.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!