Måndag 29 Nov
Stockholm

Adebayor hånade de gamla fansen

Anfallaren sänkte Arsenal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mittbacken Micah Richards nickade in Citys ledning i 20 minuten. Van Persie kvitterade och Bellamy gav hemmalaget ledningen igen. Men det verkliga dramat började först när Adebayor satte spiken i kistan på sin gamla klubb. Hans glädjechock framför Arsenal-klacken lär bli helgens snackis i Premier League.

I 80 minuten nickade han in 3-1 framför City-fansen. Men Adebayor gjorde ingen "Henke". Anfallaren greps av extas, sträckte armarna rakt mot skyn och älgade som så i maxfart över hela planen för att fira rakt framför de tillresta Arsenal-fansen. Domaren tyckte att glädjeutbrottet var lite väl tilltaget och belönade Adebayor med ett gult kort. Innan var Adebayor inblandad i en situation där det såg ut som han stämplade Arsenals målskytt Robin van Persie i ansiktet.

– Det är inget tvivel om att det var avsiktligt till hundra procent, säger Canal Plus expert Jens Fjellström.

Adebayor ska nog inte räkna med ett alltför kamratligt välkomnande på Emirates. Hans övergång till City har varit allt annat än friktionsfri och anfallaren har öppet sågat både gamla lagkamrater och fans. Nu har han gett kritikerna ytterligare vatten på kvarn.

Shaun Wright-Phillips utökade sedan till 4-1 efter ett vackert anfall. Rosicky satte ett tröstmål för Arsenal i slutminuterna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela