Storseger för Real

Ronaldo hängde två frisparkar i Zürich. 2-5 till gästerna.

Real Madrid var illa ute ett tag mot FC Zürich i Champions League-premiären på tisdagskvällen. Men allt började planenligt.

Cristiano Ronaldo inledde målskyttet med en fantastisk frispark som stenhårt borrade sig upp i nättaket efter lite mindre än en halvtimme spelad.

Sedan slog veteranen Raul till. Ett misslyckat skott damp ner framför anfallaren som enkelt kunde placera in 2-0 . Innan halvleken var över sprintade Higuain igenom och placerade distinkt in trean. Så långt allt väl.

Men i andra halvlek såg Reals backlinje ut som om de hade packat ihop verktygslådan och så sakteliga påbörjat resan hem till Madrid. Zürich fick en straff efter en slapp insats av försvaret som slutade med att Casillas tvingades dra ner Zürichanfallaren.

Xavier Margairaz förvaltade säkert straffen. Bara en minut senare nickade Silvan Aegerter in 3-2 efter en hörna. Då insåg Real-spelarna att matchen inte var över och att de faktiskt skulle vara tvungna att springa till domaren blåste av.

Matchen avgjordes på en målvaktstabbe.

Med tio minuter kvar att spela fick Ronaldo chans på frispark en gång till, men den här gången slog han den tamt i mitten av mål. Johnny Leoni i Zürichs mål var uppenbart drabbad av stundens allvar då han boxade det lama skottet i en båge över sig själv och in i mål. 2-4 och ridå för Zürich.

Guti avslutade sedan förnedringen med en iskall lobb på tilläggstid.

Dusan Djuric var bänkad men kom in direkt i andra halvlek. Svensken såg pigg och hade bland annat en bra målchans.