Drömmötet - Zlatan vs Eto'o

På onsdagskvällen smäller det. Nyheter24 jämför anfallarna inför dröm- och skräckmötet.


Vid det här laget vet alla att Zlatan saknar en stor titel. Champions League - denna kittel fylld med guld som hägrar vid slutet av anfallarens regnbåge. Den är anledningen till att Zlatan på sedvanligt manér tjurade sig till en flytt till Barcelona från Inter i somras.

Med det i åtanke kan det här citatet inför kvällens heta möte med Inter tyckas lite märkligt:

– Inter är ett starkare lag än tidigare år och är bland favoriterna att vinna Champions League, säger Zlatan.

Jaha, varför bytte du klubb då, kan man fråga sig? Men det rör sig självklart om ödmjukhet, en egenskap Zlatan bär som en stickig ulltröja, ett plagg som är fint och varmt men som han egentligen helst vill vara utan.

Vid varje klubbyte har det varit en ny mognare Zlatan som äntligen nått sina drömmars mål och ödmjukt hängett sig åt kollektivet för att sedan förvandlas så sakteliga till ... ja, Zlatan, när drömmen blivit vardagslunk.

Zlatan har ofta kritiserats för prestera sämre mot bra motstånd. Och Champions League har inte varit hans turnering.

Första säsongen i Inter spelade han sju matcher i Champions League men mäktade inte med ett enda mål.

Säsongen 07-08 gick det bättre. Svensken gjorde fem mål, men inte mot någon av storklubbarna. Två kom mot PSV Eindhoven, två kom CSKA Moskva och ett kom mot Fenerbahce. Matcherna mot Liverpool gick han mållös från.

Förra säsongen blev det bara ett mål. Självklart beror inte det bara på Zlatan. Inter saknade kreativa mittfältare och förlitade sig helt på svenskens magi, ett koncept som var lättläst för storklubbarna.

Samtidigt gjorde Eto'o sex mål i Champions League varav ett när Barca slog United i finalen.

Därför är tisdagskvällens möte mellan Inter och Barcelona, Zlatan och Eto'o så kittlande.

Till Inter gick en försmådd kamerunier som egentligen inte hade några som helst planer på att flytta till ruggiga Milano.

Mellan raderna har Barcas tränare Pep Guardiola låtit undrande förstå att det inte var bristande fotbollskvaliteter utan bristande personliga kvaliteter som gjorde att anfallaren tvingades bort från klubben.

Inters tränare José Mourinho hyllar sin nye anfallare inför tisdagkvällens mötet.

– Jag tycker att Samuel är en av de spelare som alltid är motiverad, han föddes att vinna, en spelare som älskar att spela med bollen, säger Mourinho.

Barcas fans har varit tveksamma till bytet. Men målmässigt är det jämnt skägg mellan de tu.

Eto'o gjorde förra året 30 mål i ligaspelet medan Zlatan gjorde 25. Eto'o gjorde 1 mål ungefär var 100 minut medan det dröjde 130 minuter i snitt mellan Zlatans fullträffar.

På onsdagskvällen är det upp till bevis. Curva Nord har lovat att möta den gamle älsklingen med tystnad. Mourinho har lovat att möta honom med en kram (även om han nu bytt favoritanfallare från Zlatan till Eto'o).

Zlatan har i sann ödmjuk Barca-anda betygat respekt för sin gamla klubb inför det upphaussade mötet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!