Stockholm

Zlatan och Mourinho pressade

Efter flera svaga insatser och en förlorad serieledning till ärkerivalen Milan dömer nu italiensk media ut mästartränaren Mourinho och hans vapendragare Zlatan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Trea i Serie A, räddad i slutminuterna av Ivan Cordoba mot bottenlaget Reggina och i ständig batalj med italiensk media. Det går inte bra för José Mourinho för tillfället. Under sina tre första månader i Inter har Mourinho knappast visat mästartakterna som gav honom smeknamne "The special one". Men som vanligt verkar kritiken gå portugisen helt obemärkt förbi.

– Mitt projekt är designat för tre år och vi har bara gjort tre månader, sade han på en presskonfersns i går inför Champions Leaguereturen mot cypriotiska Anorthosis Famagusta.

Inte ens Zlatan Ibrahimovic har undkommit kritik. Efter att ha gått mållös från Inters tre senaste matcher ifrågasätter nu italienarna hans fysiska status. Mourinho som är känd för att skydda sina bästa spelare ger svar på tal.

– Jag förstår inte varför alla oroar sig för "Ibra". Zlatan är en otroligt stark spelare både fysiskt och psykiskt och han är extremt viktig för laget. Han spelade lysande mot Reggina och var involverad i alla målsituationer. Jag är övertygad om att den dagen jag bänkar honom kommer alla kritiker att påpeka mitt misstag. Men jag tar inte ut lag efter vad kritikerna tycker. Så om Zlatan är i form, vilket han är, då spelar han.

I kvällens match gästar Inter Nicosia och GSP Stadion. Senast lagen möttes vann Inter efter mål av Adriano. Nu hoppas Anorthosis tränare Temuri Ketsbaia på staden och fansen för att segra och ta ett stort steg mot åttondelsfinalen.

– Vi har visat om och om igen att vi kan konkurrera på den här nivån. Vi behöver stödet från fansen mer än någonsin tidigare. Vi behöver fansen hjälp för att övervinna våra skadeproblem. Att vinna mot Inter kommer inte att bli lätt, men om vi spelar på ett fullsatt stadion så kan vi göra det.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.