Söndag 4 Dec
Stockholm

Spalletti sätter hoppet till hoppet

Fyra raka förluster i ligan och bara två poäng från jumboplatsen. Situationen är snart ohållbar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förlusten mot Juventus i Serie A i lördags var Romas sjätte i på nio matcher. I Champions League ser det än värre ut. Två förluster på tre matcher och i kväll en ny måstematch mot ett målglatt Chelsea. Tränaren Luciano Spalletti befinner sig i samma sits som när han tog över som huvudtränare i Roma för Roma. Klubben hade använt sig av fyra tränare på kort tid och hade enorma skulder som hotade framtiden. Spallettis metodiska arbete tog Roma tillbaka till nya topplaceringar i Serie A och två kvartsfinaler i Champions League där Manchester United båda gånger blev för starka.

Cirkeln är sluten

Men nu är cirkeln sluten. Klubben befinner sig återigen i kris, den första under gunstlingen Spalletti och nu sätter han sitt hopp på hoppet och spelarnas självförtroende.

– Mer än något annat är det mentala det största problemet just nu. Vi får hoppas på att våra spelare kan bibehålla tron på sig själva. Att skapa rädla är inte rätt svar just nu, det är det värsta en tränare kan göra just nu, sa han inför den samlade presskåren i Rom inför matchen på Stadio Olimpico.

I det förra mötet med Chelsea för två veckor sen blev det torsk efter ett sent John Terry-mål. Det ryktades om att Spalletti snart skulle få sparken av Rosella Sensi, ordförande i klubben. Men själv känner han sig säker.

– Jag har gått igenom tuffa tider i min karriär, men min framtid är hos Roma.

Får stöd av Scolari

Något överraskande får han medhåll av sin motståndare. Chelseas portugisiske tränare Luiz Felipe Scolari beskrev Spalletti som en vän som i slutändan vänder på den nedgående spiralen.

–Som en tränare vet jag att sånt här händer ibland. Men jag lugnar Spalletti och säger att han måste jobba hårdare, ständigt hårdare och i morgon (läs i dag) kanske han får tillbaka något för allt slit.

Men trots sina uppmuntrande ord ryktas det om att Scolari gett Chelsea order om att redan boka hotell i Rom för finalen den 27 maj nästa år.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Guide: Fotbolls-VM söndag 4 december

Publicerades: 1 timme sedan

Anton Forsberg storspelade mot San Jose

Publicerades: 2 timmar sedan

Fury försvarade tungviktsbälte

Publicerades: idag 00:37

Pelés läkare: Läget är stabilt

Publicerades: igår 22:25

Kilde trotsade sjukdom – vann igen

Publicerades: igår 22:13

Messi bakom Argentinas avancemang: "Stolt"

Publicerades: igår 22:02

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.