Stockholm

Spallettis öde avgörs i London

Efter en katastrofal start i Serie A har Roma-tränaren kniven på strupen.


Läs mer

Vad som tidigare var en ömsesidig kärleksförklaring är på väg att få ett olyckligt slut. Luciano Spalletti som länge ansetts vara mannen bakom det nyfödda Roma har förlorat frälsarstämpeln och snart kanske jobbet.

2008/2009 skulle bli säsongen då Roma på allvar utmanade Inter om herraväldet i Italien. Men efter fyra förluster på sju matcher parkerar mästarna från 2001 på fjortonde plats hela nio poäng efter Zlatans Inter. Nu snackas det om att Spallettis tid som Roma-tränare har närmat sig slutet, en ny förlust i kväll och det blir kicken från klubbens ordförande Rosella Sensi. Men skam den som ger sig.

– Vi måste kavla upp ärmarna och jobba i rätt riktning, då vänder det, säger 49-åringen.

I kväll gästar de Stamford Bridge och Chelsea i Champions Leagues tredje omgång. Tidpunkten kunde inte ha varit sämre. Roma kommer till matchen efter förnedringen mot Inter där de förlorade med 0-4 hemma på Stadio Olimpico.

– Vi åker till London och det blir en tuff match men vi måste spela på vårt vis. Vi växer hela tiden som lag, även när det inte ser ut som det, säger mittfältsstjärnan Simone Perrotta till Romanews.eu.

Om det inte var nog med stortorsken mot Inter möter Roma ett av Europas formstarkaste lag. Chelsea, utan flera skadade stjärnor, hade inga som helst problem med Middlesbrough. Frank Lampard ledde sitt Chelsea till en 5-0-seger på bortaplan till Målfyrverkeriet har knappast undgått Spalletti.

– Vi vet att det kommer att bli tufft. Chelsea är ett av världens bästa lag och har även en av världens bästa tränare, säger han till inför matchen.

Till sin hjälp har Spalletti kaptenen Francesco Totti tillbaka efter en lång tids skadefrånvaro. Il Pupone har Romas framtid i sina händer. Som klubben spelar just nu behövs det en heroisk insats från 32-åringen för att rädda det snabbt sjunkande skeppet.

Misslyckas Totti med uppgiften i kväll kan vi nog säga "arrivederci, Spalletti".

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.