Saudisk prins köper Liverpool

Kan betala 3.8 miljarder.


En Saudiarabisk prins förbereder att köpa hälften av storklubben Liverpools aktier. Priset förväntas landa någonstans mellan 2.2 till 3.8 miljarder kronor.

"Vi ser fram emot att köpa 50 procent av klubben", säger prins Faisal bin Fahd bin Abdullah al-Saud, enligt BBC.

Prinsen har genom avtal redan försäkrat sig om att få starta fotbollsskolor i klubbens namn. Prinsens sportinvesteringsbolag, F6, har bekräftat att de nått ett avtal med Liverpools delägare, George Gilett, om två akademier i Saudiarabien och två i Nordafrika.

Det har länge spekulerats i vad som ska hända med Liverpool. De amerikanska ägarna, Tom Hicks och George Gilett, har inte dragit jämnt. Medier har rapporterat om bråk mellan ägarna och med klubbens tränare - Rafael Benitez.

De har försökt sälja av andelar i klubben sedan juli i år för att betala av klubbens skuld på cirka 2.7 miljarder kronor. Enligt en branschexpert ska de vara mycket nöjda med budet.

– Med tanke på vad Hicks och Gilett betalade så är det en enorm värdestegring på någonstans mellan 4.4 och 7.7 miljarder kronor, säger Harry Philp, chef på sportfinasföretaget Hermes Sports, till BBC.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!