Gazza nära att supa ihjäl sig

Fotbollslegenden drack 40 öl på 13 timmar - pratade om att han ville dö.


Gamle fotbollslegendaren Paul Gascoigne är på väg att supa ihjäl sig.

Den 42-årige engelske ex-landslagsstjärnan drack minst 40 Stella Artois under loppet av 13 timmar på ett hotell, medan hans tjejkompis Jade Freeman skräckslagen betraktade det raserade fotbollsgeniet.

– Han är på en annan planet. Om han inte lägger in sig på avgiftning kommer han vara död inom 18 månader, säger Freeman till The Sun.

Freeman tillägger:

– Hans kropp kommer ge upp snart. Det är läskigt att se.

Den smärtsamt sköre Gascoigne snyftade över gamle landslagsmanagern Bobby Robsons död och var förkrossad över hans mammas kamp mot cancern - och sa till sin kvinnliga vän:

– Jag vill dö.

Jade Freeman var med Gascoigne på ett hotell i London när han började dricka på sitt rum vid elva på förmiddagen.

– Han satte på Phil Collins och sa att det alltid fick honom att tänka på Bobby, som hade varit som en far för honom. Han brast ut i tårar och sa att alla var på väg att lämna honom.

– Sedan drack han sex öl på 20 minuter som om det var vatten. Jag sa åt honom att lugna ner sig men han sa att det kvittade. Han säger att han vill dö eftersom han kommer vara ensam när hans mamma går bort.

Studenten Jade Freeman har stöttat Gascoigne sedan de träffades tidigare i år, men paret insiterar på att de bara är vänner.

Gazza har pratat om hur mycket han drömmer om att komma tillbaka till engelska landslaget, men Jade fruktar att han ska vara glad om han ens är vid liv för att se fotbolls-VM nästa sommar på teve.

– Han är en underbar man, men han har bestämt sig för att ta livet av sig. Och det är ett uppdrag han lär lyckas med, säger Jade Freeman till The Sun.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

1 timme sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

2 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

3 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

idag 16:30
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.