Juventusseger när Mellberg startade

Olof Mellberg spelade i kväll från start för första gången i Champions league. Då vann hans Juventus med 2-0 borta mot Real Madrid och är klart för åttondelsfinal.


I de två första Champions league-omgångarna fick Mellberg aldrig chansen. Hemma mot Real Madrid för två veckor sedan fick han komma in i andra halvlek men debuten från start kom inte förrän i onsdagskvällens match borta mot Real Madrid. Mot det stjärnspäckade spanska laget hade svensken mycket att göra hela tiden men tillsammans med sina backkollegor lyckades han hålla nollan samtidigt som Alessandro del Piero sköt in två bollar bakom Iker Casillas i Reals mål. I slutet av matchen drog Mellberg på sig en varning efter att ha stoppat ett inlägg med handen.

Tack vare segern är Juventus klart för åttondelsfinal trots att två omgångar återstår av gruppspelet. Real får slåss om den andra platsen med Bate och Zenit. Bate och Zenit som på onsdagen möttes och Zenit lyckades vinna med 2-0 trots att laget fick avsluta matchen med en man mindre på planen sedan Sébastien Puygrenier blivit utvisad.

I Glasgow skrällde Celtic genom att spela 1-1 mot Manchester United. Scott McDonald gav skottarna ledningen men sedan var det United som dominerade fullständigt. Men det dröjde ända tills 84:e minuten innan Ryan Giggs kunde nicka in kvitteringen på en målvaktsretur. I gruppens andra match tog Andreas Johanssons Ålborg emot spanska Villarreal och lyckades spela 2-2. Men trots poängen är Ålborg i praktiken utslagna. För att gå vidare måste de vinna sina avslutande matcher stort samtidigt som de måste förlita sig på andra resultat.

Lyons Kim Källström fick börja på avbytarbänken mot Steaua Bukarest. När Källström kom in i den sjuttionde minuten hade Juninho gett Lyon ledningen med 1-0. I slutminuterna utökade Réveillre ledningen till 2-0 och segern gör att Lyon har ett utmärkt läge att gå vidare. Det har även Bayern München som spelade 1-1 borta mot Fiorentina efter att Tim Borowski kvitterat med drygt tio minuter kvar av matchen. Fiorentinas mål gjordes av rumänen Adrian Mutu. Lyon och Bayern München toppar gruppen på åtta poäng, fem före trean Fiorentina.

För två veckor sedan var det ett riktigt målkalas i Istanbul när Arsenal vann med 5-2 borta mot Fenerbahce. Men på onsdagen var det just de två lagen som spelade kvällens enda mållösa match. Arsenal toppar fortfarande gruppen, två poäng före Porto som på onsdagen vann borta mot Dynamo Kiev med 2-1 efter att Lucho gjort segermålet på övertid.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.