Chelsea nitade Liverpool

- 04/10/2009, 18:55 -

Anelka och Malouda gjorde målen och Drogba spelade fram när Liverpool besegrades på Stamford Bridge.

Det var toppmöte på Stamford Bridge när Chelsea tog emot Liverpool. Hemmalaget inledde lite vassare än gästerna i en bra första halvlek utan särskilt många riktigt bra chanser. Nicolas Anelka hade ett bra läge, Torres likaså, men så mycket mer var det inte. Närmast mål i första halvleken var faktiskt Albert Riera på en frispark från långt håll som överraskade Hilario i Chelseamålet. På mittfältet regerade Chelsea och Steven Gerrard neutraliserades nästan fullständigt av Michael Essien. Och när Steven Gerrard inte får ut max får Liverpool sällan ut max.

Andra halvleken fortsatte med en del dueller modell tuffare, och i övrigt jämnt spel. Men Chelsea hade fortfarande initiativet. Och så småningom fick de utdelning. I 60:e minuten spelade Didier Drogba in bollen från vänster, perfekt till Anelka som når bollen med bredsidan till 1-0 för Chelsea.

Efter 66 minuter bytte Rafael Benitez in säsongens kanske främste Liverpoolspelare, Yossi Benayoun, som överraskande nog startade på bänken. Och med israelen på plan blev det bättre fart på Liverpool, som allt oftare hotade Chelsea centralt.

Efter 81 minuter var det nära kvittering när Torres klippte till i straffområdet. Men spanjoren fick ingen träff och missade målet. Och Liverpool fortsatte pressa utan resultat.

I stället kunde inhopparen Florent Malouda göra 2-0 på övertid, fint framspelad av Drogba.

Benayoun var sekunderna senare nära att reducera till 2-1 men missade målet och slutresultatet skrivs till 2-0.

Chelsea toppar därmed tabellen före Manchester United. Liverpool inkasserar sin tredje förlust för säsongen. Det är en mer än på hela förra säsongen i ligan.

Skrivet av: