Rubinernas skräll - trots Zlatans pärla

- 20/10/2009, 22:39 -

Praktsskräll på Camp Nou när Rubin besegrade Barcelona. Zlatans första Champions League-mål för Barca räckte inte.

Många trodde nog att Barcelona skulle få en drömstart när Iniesta föll i straffområdet när bara en minut gått av mötet med Rubin. Men domaren viftade avvärjande och ryssarna kunde vända spelet.

Aleksandr Ryazantsev fick bollen på rull 40 meter från mål och ingen kunde förutse den pangträff han skulle få på. Inte ens Victor Valdes som inte hade en chans när bollen borrade sig in i nätmaskorna. 0-1 till Rubin.

Det stod sig halvleken ut. Det såg sådär irriterande puttenuttigt ut som det kan se ut när Barcelona ställs mot ett starkt försvar och försöker spela kvadraten hela vägen över mållinjen. Xavi passar, Messi passar, Zlatan borde skjuta men försöker sig på en elegant direktpass och så försvinner chansen.

Rubin gjorde det bra, försvarade disciplinerat och såg giftigt ut i kontringsspelet.

I andra halvlek hade Barca tänkt om. Det dröjde bara en minut innan Xavi hittade Zlatan med en hög djupledssboll. Zlatan tog ner och dunkade in den i bortre. Enkelt, elegant och effektivt - Zlatans första mål i Champions League med Barca.

Men så var det de där kontringarna då. Blixtsnabbe Gökdeniz Karadeniz rann igenom och satte Rubins ledningsmål i 73 minuten. Strax efter hade Zlatan ett dunderskott i ribban.

I slutminut nickade Toure i stolpen, Zlatan prövade en cykelspark men närmare än så kom inte Barca och skrällen var ett faktum. Mäktiga Barca föll mot Rubin. Hemma på Camp Nou.

Samtidigt spelade Dynamo Kiev oavgjort borta mot Inter och Grupp F är helt öppen. Barca, Rubin och Dynamo har alla fyra poäng. Inter ligger sist på tre.

Skrivet av: