Ständigt denne Ronaldinho

Tre gånger på en vecka har brassen gjort Milans enda mål. Världens mest kända leende är tillbaka.

Ett självmål från hans frispark i den 86:e minuten avgjorde mot Napoli i söndags. Ett monsterskott upp i nättaket knäckte Sporting Braga i den 90:e minuten. Och i kväll mot Lecce slog Ronaldinho till igen i den 79:e minuten när han var först på Kakas inspel från höger. Brassen behövde bara glida fram på det blöta gräset och sätta dit foten. Ronaldinho och MIlan visat belackarna hur fel man kan ha när man dömer ut mästarbrassen som en föredetting. Det är viktigt att inte glömma bort att det var just 28-åringen som tidigare under säsongen avgjorde Milano-derbyt med en välplacerad nick.

Matchen slutade 1-1 sen Andrea Esposito kvitterat i den 92:a minuten med en nick från en lång frispark. Det oavgjorda resultatet parkerar Milan på andra plats i Serie A en poäng efter Inter som toppar på 24 poäng. Men Milan bör vara glada med att inte förlorat på Milan tolv matcher. Avsevärt bättre än fjolårssäsongen.

För Lecce betyder det tredje raka oavgjorda resultatet. Men nykomlingen har hittills tagit tolv poäng tack vare ett starkt försvarsspel. De parkerar på tolfte plats i ligan.