Reals skam - bortgjorda av division 3-lag

– Jag måste be fansen om ursäkt, säger sportchefen Jorge Valdano.


Real Madrid har inte vunnit den spanska cupen sedan 1992.

Efter 0-4 mot division 3-laget Alcorocón lär det inte bli en titel i år heller.

Förnedringen började redan i den första halvleken där Alcorocón, en liten klubb i Madrids förorter, gick upp till en 3-0-ledning. Förnedringen slutade 4-0 och efter matchen bad klubben om ursäkt.

– Jag måste be fansen om ursäkt, säger sportchefen Jorge Valdano.

– Vi har lärt oss en hel de om at bli ödmjuka i kväll. Men jag är övertygad om att vi har en stark och proffsig spelartrupp som ska göra allt för att vända det här på hemmaplan, säger han till spansk media.

Det underliga är att tränaren Manuel Pellegrini fått kritik - för att ha startat med ett rutinerat lag. Inför matchen sa han så här.

– Vi kan inte släppa vår guard. Att jag inte kallade upp spelare från akademin beror på att jag vill ha bästa möjliga trupp. Vi måste fullfölja våra mål vilka är Champions League och Copa del Rey.

Men än är det inte slut. Real har fortfarande chansen att gå vidare när returen spelas på Santiago Bernabeu den 10 november.

Real har nu förlorat mot Milan, spelat oavgjort mot Sporting Gijon och torskat mot Alcorocón. Frågan är om tränaren Pellegrini får leda sitt lag i returen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!