Zlatans nya klackmagi

Svensken mållös – men högst delaktig i Barças vinst.

Stjärnor som Leo Messi, Andrés Iniesta, Xavi och Dani Alves började på bänken när Barcelona tog emot Mallorca på Camp Nou.

Det hindrade dock inte Zlatan Ibrahimovic från att bjuda på ny uppvisning.

Efter elva minuters spel spelade supersvensken fram Pedro Rodriguez med en magisk klack som ställde hela bortalagets försvar. Messis vikarie satte 1-0 fri med målvakten. Drömstart för katalanerna som såg ut att gå tre enkla poäng till mötes.

Men bortalaget kvitterade i den 20:e minuten genom Nunes och visade att man inte planerade att ge upp i första taget.

När hemmalaget satte i en högre växel hängde man dock inte med. Före halvtidsvilan satte Pedro sitt andra mål före kvällen, innan Thierry Henry nickade in 3-1.

I den andra halvleken kom Messi in och Barça drog upp tempot ytterligare. Argentinaren levererade direkt en precis frispark som Zlatan borde ha nickat i mål, men bollen smet strax utanför.

Fem minuter före full tid skulle hemmalaget ha tilldelats en straff sedan Zlatans inlägg tagit på en bortabacks hand. Men domaren friade.

Två minuter senare fick man dock sin straff då "Ibra" fälldes. Den här gången var det inget snack om saken. Svensken fick dock kliva åt sidan. Det var Messi som stegade upp och satte 4-1.

På stopptid reducerade gästerna genom Keita, men det var redan kört. Barcelona tog tre viktiga poäng.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.