Onsdag 22 Sep
Stockholm

"Förloraren Benitez" sågas efter fiaskot

Men han sitter säkert menar klubbdirektören.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För första gången sedan Rafa Benitez kom till Liverpool 2004 har spanjoren misslyckats med att ta Liverpool vidare till slutspel i Champions League.

Efter att ha blivit utslagna ur turneringen av Fiorentina och Lyon sågades Benitez och hans spelare kraftigt av engelsmännen.

Flera av de största tidningarna är säkra på att den 49-årige Benitez nu får sparken. Rubriker som "Det är över för Rafa", "Kop-flopparna ute" och "Adjö" toppade Daily Express, Daily Star och Daily Mail i natt.

Men Liverpools klubbdirektör Christian Purslow gör nu sitt bästa för att döda spekulationerna om Benitez framtid.

– Han har skrivit ett nytt femårskontrakt så diskussionen är olämplig.

– Du kan aldrig förutspå baklängesmål i sista minuten, vilka varit kostsamma för oss i årets Champions League. På den grunden kan man inte ta beslut gällande tränarens vara eller icke vara, säger Liverpool-direktören Christian Purslow enligt Sky.

"Vi gjorde vårt jobb"

Purslow menar samtidigt att Liverpools ägare hade beräknat att klubben skulle åka ut ur turneringen - och därför har ekonomin säkrats på annat håll.

– Om vi bara gör en hyfsad insats i Europa League (nästa steg för Liverpool) hamnar vi på en neutral nivå gällande finanserna.

Efter det fullbordade fiaskot skyllde Benitez på skadorna på Steven Gerrard och Fabio Aurelio.

– Vi gjorde vårt jobb. Det enda vi kunde göra var att vinna, säger Benitez till Sky Sports.

– Vi har haft för många skador på samma gång, nu när spelare som Steven Gerrard och Fabio Aurelio är tillbaka höjs nivån och vi spelar bättre. Nu vet vi att vi kan spela bra och göra mål. Förhoppningsvis är den här segern mentalt viktig för spelarna, säger Benitez.

"Vi slutar bland de fyra bästa"

Nu siktar Liverpool på Europa League - trots besvikelsen över att vara där.

– Att spela där är en besvikelse, men vi måste acceptera det, köra på och vinna den turneringen, säger han.

Liverpool har även misslyckats på hemmaplan. I nuläget ligger på sjunde plats - hela tretton poäng efter Chelsea. Benitez tror - trots alla motgångar - att Liverpool fixar en fjärdeplats som sämst och säkrar spel i Champions League även nästa år.

– Jag är hundra procent säker på att vi slutar bland de fyra första. Laget är mycket bättre och vi spelar bra när vi har alla spelare tillgängliga, säger han.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela