Ingen mer Ruud - anfallskris i Real

Superanfallaren Ruud van Nistelrooy borta hela säsongen efter knäoperationen i USA.


Real Madrid misslyckades med att köpa en anfallare i somras. Och nu har man åkt på ännu ett stort bakslag i jakten på Champions League-titeln. Efter en operation hos den välkända knäspecialisten Richard Steadman i Vali, USA, står nu klart att den 32-årige holländaren Ruud van Nistelrooy missar resten av säsongen. Under operationen hittades ytterligare skador på det skadade knät och nu väntar rehabilitering i upp till nio månader. Det här är andra gången van Nistelrooy opereras av Steadman som även opererat Henrik Larsson och nyligen Manchester Uniteds Owen Hargreaves. Efter den första operationen 2000 hittade holländaren tillbaka till superformen som gjort honom känd som världens bäste i straffområdet. Nu återstår det att se om han kan hitta tillbaka till samma form men åtta år äldre.

För Real är det självklart ett stort bakslag. Enligt spansk media har Real Madrids önskelista läckt ut till media. Högst upp på den återfinns Karim Benzema, Klaas-Jan Huntelaar, Mario Gómez och Carlos Tévez. Alla dyra spelare som är bundna till långa kontrakt. Men det har inte förhindrat Real tidigare. Frågan är om mästarklubben behöver en ny anfallare efter att Gonzalo Higuain satt fyra baljor i helgen och Raul tre i cupen i förrgår.

Hur ersätter man den perfekte anfallaren

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

1 timme sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

2 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

3 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.