Ronaldo matchhjälte – sedan utvisad

Portugisen i händelsernas centrum i svängig match mot Henok Goitoms Almeria.

Efter en tung förlust i El clásico förra helgen var det bara seger som räknades för Real Madrid när trettondeplacerade Almeria gästade Bernabeu.

Och seger blev det till slut – men efter en rejält svängig tillställning.

Sergio Ramos gav ”Los Blancos” ledningen i matchen med en nick, på inlägg från Ronaldo, efter dryga halvtimmen.

I den 58:e minuten kvitterade Fernando Soriano för gästerna – och bara fyra minuter senare smällde det igen bakom Iker Casillas. 2-1 till Almeria var ett faktum sedan anfallaren Kalu Uche hittat rätt.

Goitom hoppade in – då vände Real

Bortatränaren Hugo Sánchez valde sedan att byta in svensken Henok Goitom som fick starta matchen på bänken.

Bytet gav dock inte den effekt Sánchez hoppats på.

Bara några minuter senare kvitterade nämligen Gonzalo Higuaín för Real Madrid. Och ytterligare några minuter senare fick man även en straff sedan Cristiano Ronaldo gjorts ner i straffområdet.

Portugisen tog själv hand om straffen – men missade. Fransmannen Karim Benzema sköt dock in returen och hemmalaget var åter i ledning.

Ronaldo tog sedan revansch på sig själv när han satte 4-2. Särskilt nöjd over sig själv ska han dock inte vara, då han minuten senare sparkade ner en Almeriaspelare och blev utvisad.

Real Madrids seger innebär att man vunnit alla sina hemmamatcher i La Liga.