- Foto: Scanpix

”Ingen eufori i Milan”

Trots storsegern senast och den på pappret ganska lätta matchen mot FC Zürich skenar inte Milans tränare Leonardo iväg.


Milan har en bra chans att nå åttondelsfinalerna i Champions League i kväll. Man ställs mot grupp C-jumbon FC Zürich på bortaplan, och det är inte säkert att kryss räcker.

Real Madrid måste torska stort för att missa avancemanget och det lär inte hända borta mot Marseille, även kryss lär räcka för att vinna gruppen tack vare den fina målskillnaden. Så allt handlar om andraplatsen i gruppen där Milan har åtta poäng och Marseille sju.

Milan fick lysande recensioner efter att ha besegrat Sampdoria med 3-0 i helgen, men coach Leonardo försöker att behålla lugnet.

- Det här är en väldigt mogen trupp, det finns entusiasm men inte eufori, sade Leonardo på en presskonferens inför matchen.

- Det viktigaste är att vi koncentrerar oss på det vi ska, tillade han.

Värt att notera är ändå att FC Zürichs enda trepoängare kommit borta mot just Milan. De vann med 1-0 i slutet av september.

- Jag är inte orolig över hur laget kommer att uppträda. Vi måste fortsätta att vara koncentrerade och fortsätta spela i 90 minuter. Vårt mål är att vinna matchen vilket betyder avancemang, fortsatte brasilianaren.

- Det viktiga är att vi litar till vårt eget spel.

Milan ska tidigare ha meddelat att man hoppas på deltagande av Ronaldinho, skriver Reuters på tisdagen. Ronaldinho togs av planen på grund av en skada då Sampdoria besegrades.

Zürichs tränare Bernard Challandes, vars lag släppt in 13 mål i gruppspelet, hävdar att spelarna inte saknar motivation.

- Med eller utan chansen till avancemang, det här är en match mot Milan i Champions League. Vilken schweizisk spelare som helst som behöver motivation för att möta Milan borde göra någonting annat, sade Challandes.

- Vi måste göra en riktigt bra match, sedan kan vi säga att vi gjorde bra ifrån oss i Champions League även om vi inte gick vidare.

Nej, det ser ändå onekligen körigt ut för Marseille att nå åttondelsfinalerna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!