1 av 3
2 av 3
3 av 3

Ny Ronaldinho-straff fixade Milan-avancemang

Brassens mål fixade oavgjort mot Dusan Djurics FC Zürich.


Milan behövde "bara" en seger mot FC Zürich för att med säkerhet ta sig vidare.

Och matchen började bra. Pato fick en riktigt bra chans - men hans volleyskott räddades av en fin parad av Leoni i Zürichmålet.

Men 29 minuter in i matchen chockade Gajic italienarna när han skruvade in en läcker frispark. Milanmålvakten Dida chansade konstigt nog åt fel håll istället för att stanna kvar och plötsligt stod det 0-1.

Efter målet tog Zürich över ännu mer och var nära att utöka sin 1-0-ledning vid minst tre tillfällen - men skärpan fanns inte där denna kväll.

Milan tappade samtidigt viktige mittbacken Thiago Silva på grund av skada och in kom den darrige Kaladze som gång på gång var ute på vift.

Milantränaren Leonardo måste ha sagt något speciellt i halvtid för Milan kom ut som ett helt nytt lag och Ronaldinho i superform tog över matchen. Gång på gång var Milan nära en kvittering - men till slut behövdes det en straff för att italienarna skulle kvittera.

Marco Borriello fälldes i straffområdet och fram steg som vanligt numera brassestjärnan Ronaldinho och satte kvitteringen till vänster om målvakten.

Trots flera bra chanser för Milan så slutade matchen 1-1.

Svensken Dusan Djuric hade en godkänd match och byttes ut i den 66:e minuten.

Resultatet innebär att Milan är klara för åttondelsfinalen då Real Madrid med Cristiano Ronaldo i spetsen slaktade trean Marseille på bortaplan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!