Fördel Barcelona i tuff grupp

Zlatan Ibrahimovic och hans Barcelona kan gå vidare till åttondelsfinal även vid förlust i kväll. ”Det är säsongens största match hittills”, säger Pep Guardiola.


Det ser ljust ut för Barcelona inför kvällens match mot Dynamo Kiev i Ukraina. Förvisso är det ett hemmastarkt lag man möter i Minsk men även vid förlust kan Barca ta sig vidare. Men det är en helt öppen grupp där samtliga fyra lag, vilket även inkluderar Inter och ryska FK Rubin Kazan, kan gå vidare från gruppen.

Pep Guardiolas lag är starkt, i förra matchen besegrade man Inter med 2-0 och i ligan ångar man på. De lär inte tappa ledningen trots risken för minusgrader i kväll, en lite ovan situation för klubbens stjärnor.

- Det här är säsongens största match hittills och den kommer att definiera resten av vår säsong. Jag är övertygad om att vi kommer att göra bra ifrån oss. Vi får inte åka ur och vi måste vinna gruppen, säger tränaren Guardiola enligt nyhetsbyrån AFP.

Barcelona kan falltså förlora, men något sådant vill man inte tänka på.

- Vi måste vinna mot Kiev, det är vår chans att komma först i gruppen. För mig är det en svår match, har Zlatan Ibrahimovic sagt inför matchen.

Inter har också en bra chans att gå vidare till åttondelsfinalerna då man tar emot Rubin hemma. Helst bör man dock vinna för att hålla undan från Dynamo, om de skulle överraska Barcelona på hemmaplan.

Italienarna leder Serie A men tappade poäng i helgen då man föll med 2-1 mot Juventus. De kan dock glädjas åt att ha den holländske mittfältaren Wesley Sneijder tillbaka.

Snejder, som kom från Real Madrid i augusti, har tränat i två dagar. Samuel Eto'o är glad att ha honom tillbaka, men hela laget måste vara på tårna.

- Det enda som spelar någon roll på onsdag är att vi gör en mycket bra match där alla bidrar och att vi vinner och klarar oss vidare, säger han till Inters tv-kanal.

Samtidigt ska man inte räkna ut de ryska mästarna Rubin. För en vecka sedan slutade den inhemska ligan, där man till slut hade åtta poäng ner till tvåan Spartak Moskva, och nu har man varit på ett träningsläger i Barcelona inför kvällens match. Och faktum är att ryssarna besegrade Barcelona med 2-1 på spansk mark tidigare och spelade 0-0 hemma. Mot Inter klarade man 1-1 på hemmaplan.

Om Barcelona lyckas ta revansch och besegra Dynamo Kiev handlar allt om andraplatsen. Inter eller Rubin? Det blir spännande att följa Grupp F i kväll.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!