Sir Alex fick fira dubbelt

Sir Alex firade 50 år inom fotbollen då United vann med 5-0 mot Stoke.


Manchester United hade inga problem att hemmabesegra Stoke på lördagen. Sir Alex Ferguson fick se sina mannar, anförda av Cristiano Ronaldo, besegra stackars Stoke med 5-0.

Ronaldo glänste genom att göra två mål på frisparkar, dessutom spelade han fram Michael Carrick till ett mål. Övriga mål gjordes av Danny Welbeck, hans första fullträff i ligan, och Dimitar Berbatov.

United totaldominerade matchen på Old Trafford, eller vad sägs om ett bollinnehav på nästan 68 procent och 22-2 i skott?

För den 66-årige Ferguson blev det dubbel anledning att fira eftersom han firar 50 år inom fotbollen. Men han hade kunnat befinna sig i Kanada istället.

–När jag var 21 och spelade för Dunferline var jag på väg att flytta till Kanada där min fars familj skulle jobba med att tillverka verktyg, sade Sir Alex till The Sun i helgen.

Uniteds fans runt om i världen är glada över att Ferguson istället beslutade sig för att stanna på de brittiska öarna.

Även om United vann på lördagen har man fortfarande ett gäng poäng upp till Liverpool och Chelsea i ligan.

Se alla målen:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

1 timme sedan
Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.

Världsettan Djokovic drar sig ur Madrid Open

1 timme sedan
Världsettan Novak Djokovic har vunnit på gruset i Madrid tre gånger under sin karriär, men innan lottningen av årets upplaga stod det klart att serben drar sig ur ATP-turneringen för tredje gången inom loppet av fyra år.

AIK-spelare måste opereras efter skadan i derbyt

2 timmar sedan
En längre frånvaro från fotbollsplanen väntar AIK:s mittfältare Abdihakim Ali. 22-åringen har en underkroppsskada som måste opereras, meddelar klubben dagen efter derbyt mot Djurgården. Ali skadade sig direkt i inledningen av matchen, som AIK till slut vann med 2–0.

Etiopiska stängs av i fem år för dopningsbrott

2 timmar sedan
Den etiopiska medeldistanslöparen Zerfe Wondemagegn testades förra hösten positivt för dopning vid tre olika provtagningar inom loppet av en månad och stängdes av i sex år.

Boumedienne assisterande Tre Kronor-coach i VM

2 timmar sedan
Josef Boumedienne blir en del av Tre Kronors ledarstab även under årets ishockey-VM, men i en ny roll. Han är klar som en av tre assisterande förbundskaptener bredvid Sam Hallam.