Ancelotti backar upp Terry

I helgen mottog Chelseas lagkapten John Terry svarta pengar för att visa klubbens träningsanläggning. Nu försvaras han av Carlo Ancelotti och av klubben.


Försvararen John Terry, lagkapten i Chelsea och i det engelska landslaget, hamnade i blåsväder i helgen. Tidningen News of the World betalade honom cirka 125 000 kronor för en rundtur på träningsanläggningen i Cobham.

Terry tog då emot svarta pengar av reportrarna som jobbade undercover och med en dold kamera, och nyheten har slagits upp stort runt om i världen, så även här hemma i Sverige. Men nu försvaras han av sin tränare Carlo Ancelotti gällande anklagelserna att stjärnan tagit emot svarta pengar.

- Det där stämmer inte, det är inte sant. Klubben, jag själv och spelarna har stort förtroende för John Terry och John Terry gjorde ingenting fel, säger Ancelotti enligt nyhetsbyrån Ananova.

- Han var väldigt tyst, väldigt lugn och väldigt koncentrerad under matchen, fortsätter han om söndagens match mot West Ham.

Ancelotti fick också en fråga om Terry berättat att historien inte var sann. På det svarade tränaren:

- Ja. Jag har stort förtroende för min lagkapten.

Klubben har också uttalat sig i ärendet och försvarat John Terry.

- Chelsea välkomnar ett stort antal besökare till träningsanläggningen under hela året, av dem är en majoritet sponsorer, samarbetspartners inom välgörenhet och supportrar, säger en talesman.

- Spelarna har en stor roll under dessa besök och John Terry har förstås en ledande roll, han tar emot ett stort antal barn och deras familjer under säsongen genom våra samarbeten med välgörenhetsorganisationerna ”Hjälp ett London-barn” och ”Rättigheter att spela”.

Från klubbens sida säger man också att man är övertygade om att Terry inte accepterat några pengar för egen del.

News of the World hävdade att man betalade 10 000 pund, varav 8 000 skulle gå till välgörenhet och 2 000 pund till en mellanhand. När Terry får pengarna säger han på den inspelade filmen:

– Om klubben får veta det här så blir det lite... du vet.

Chelsea har meddelat att man kommer att öka säkerheten kring laget framöver.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.