Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Roy Keane: Hughes valde fel

- 23/12/2009, 17:59 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix/AP

3 av 3

Scanpix/AP

Efter många framgångsrika år som spelare i Manchester United blev Mark Hughes tränare för Manchester City, och fick i helgen sparken. Roy Keane säger nu att Hughes valde fel klubb.

Under två perioder gjorde Mark Hughes över 300 matcher som spelare för Manchester United. 2008 blev han tränare för lokalkonkurrenten Manchester City – ett byte av klubb som ”Sparky” aldrig borde ha gjort.

- Sparky? Jag är ledsen för hans skull, självklart är jag det. Jag tror att när man varit involverad i en klubb som United, som Sparky var under sin spelarkarriär, så ska man inte gå till en klubb som City, säger Roy Keane till Sky Sports.

- Jag tycker att man borde försöka att få en anställning någon annanstans, jag tror att Sparky har det bättre nu, fortsätter han om Hughes.

Den 46-årige Hughes tillhörde Manchester United 1980-1986 och 1988-1995, däremellan var han utlånad till Bayern München. Han har tidigare varit tränare för Wales landslag samt för Blackburn.

Legendariske Roy Keane spelade för United mellan 1993 och 2005. Irländaren är nu tränare för Ipswich.

Roberto Mancini är ny tränare i Manchester City efter att Hughes fått sparken. Klubben ligger sexa i Premier League.