Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mou vill sälja in Serie A utomlands

Sport | 17/11/2008 14:10

"Jag måste säga att i utlandet är det en produkt som inte är så uppskattad".

I dag samlades Serie A:s tränare på det italienska fotbollsförbundets anläggning i Coverciano utanför Florens för att närvara vid utdelandet av priset till förra säsongens bästa tränare. "Den gyllene bänken" gick till Inters förre tränare Roberto Mancini – men det var som vanligt hans efterträdare José Mourinho som stal showen.

Förbundskapten Marcello Lippi frågade portugisen om hur han ser på Serie A, där taktiken ofta spelar en avgörande roll.

– Det är sant, den italienska fotbollen är en svår fotboll, som innefattar en hög grad av förberedelse från tränaren. Jag bytte spelsystem tre eller fyra gånger mot Genoa och de anpassade sig hela tiden efter vår taktik. För mig som tränare är det ett fantastiskt skådespel, sa Mourinho.

Intertränaren riktade samtidigt viss kritik mot den italienska fotbollen.

– Även om det inte verkar så så känner jag mig som en av er och jag är intresserad av produkten italiensk fotboll. Och jag måste säga att i utlandet är det en produkt som inte är så uppskattad. Då tänker jag även på länder i Asien, där den inte säljer särskilt mycket. I framtiden måste vi tänka på sådana saker, säger José Mourinho enligt La Gazzetta dello Sport.

Skrivet av: