Barcelona kan tappa Guardiola

Succétränaren Josep Guariola har bara kontrakt med Barcelona fram till i sommar. ”Han måste komma fram till ett beslut”, säger presidenten Joan Laporta.


Det spekuleras i spansk press om framtiden för Josep Guardiola. Den blott 38-årige tränaren gör stor succé i Barcelona men den tidigare lagkaptenen har bara sex månader kvar på sitt tvåårskontrakt.

Presidenten Joan Laporta ska ha varit på tränaren om att skriva på ett nytt kontrakt, men ännu har ingenting skett. Laporta sägs vilja ha allt klart innan sommarens presidentval.

- Pep behöver tillräckligt med tid med att fundera och komma fram till ett beslut som är mycket viktigt i hans liv, säger Laporta till Barca TV.

- Han har varit tränare under klubbens bästa period någonsin. Han inser att han har ansvaret att se till att laget forsätter att vinna.

Laporta antyder att mycket hänger på om ”Pep” är redo att axla det tunga ansvaret även i framtiden, att en tränare måste vara övertygad om att laget ska fortsätta att vinna titlar.

Senast för en knapp vecka sedan vann Barcelona VM för klubblag, det var klubbens sjätte titel i år, varav Zlatan Ibrahimovic har fått vara med om tre sedan han kom till klubben från Inter i somras.

"Pep" var mittfältare i Barcelona redan 1984. Mellan 1990 och 2001 gjorde han 263 A-lagsmatcher i klubben. Han har även spelat för klubbar som Brescia och Roma.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!