Wenger ser stora förändringar

Arséne Wenger har varit i Arsenal i hela 13 år. Och under tiden har han sett stora förändringar, framför allt ekonomiska sådana som sätter större press på de ansvariga.


Fransmannen Arséne Wenger har under många år sett förändringarna inom den engelska klubbfotbollen. Efter 13 år i Arsenal vet han vad han pratar om och han menar att mycket har hänt.

Det har blivit mer dramatiskt och mer press på tränarna. Och den engelska ligan har blivit större på alla sätt och vis.

- Det har blivit en världslig produkt och när jag reser utomlands nu för tiden ser jag hur populär den här ligan har blivit, säger Wenger på klubbens hemsida.

- Först och främst har det blivit en världsprodukt, sedan har ägandeskapet förändrats helt och hållet liksom spelets struktur. Och glöm för all del inte, exempelvis, att domarna har blivit helt professionella.

Wenger säger också att hela ligan blivit mycket mer professionell, och då syftar han bara inte på domarkåren. Men allt är inte positivt, med mer pengar kommer alltså mer press.

- Pressen har blivit mycket större och pengarna har blivit mycket större vilket betyder att spelkvalitén har blivit mycket bättre.

- Allt det har förändrats. Ibland till det bättre och ibland är det mer negativt eftersom det blir mindre avslappnat. Alla är lite mer spända.

Fransmannen, som under sin tid i Arsenal varit mycket framgångsrik och där han gjort ungtuppar till världsstjärnor, fortsätter:

- Jag har känt att för 13 år sedan var det mindre dramatiskt att förlora en match än vad det är i dag. Det är så mycket mer dramatik och spänning.

- Det beror på pengarna och allt handlar om Champions League nu, att man kommer bland de fyra främsta. För några år sedan var det lite mer öppet och så fort man numera inte riktigt uppnår det som förväntas så pratas det om en kris.

Någon kris behöver man inte tala om i år, Arsenal har en match mindre spelad än tvåan Manchester United som man ligger två poäng bakom. Leder gör Londonkollegan Chelsea.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!