1 av 2
- Foto: Scanpix/AP
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

”Ta med Dawson till VM”

Fabio Capello borde ta med försvararen Michael Dawson till VM-slutspelet. Det anser i alla fall Tottenhams tränare Harry Redknapp.


Mittbacken Michael Dawson har varit nära det engelska landslaget några gånger, men hittills har det bara blivit spel med U21 och B-landslaget. Nu borde han dock få sin chans, menar Harry Redknapp.

- Michael har varit i fantastisk form, han har visat landslagsklass. Med tanke på hur bra han är just nu kan han mycket väl ta en plats i Englands trupp, säger Tottenhams tränare.

- Jag tycker att han varit alldeles fantastisk. Det är inte många mittbackar i landet som spelar bättre än Michael just nu.

Dawson var reserv under det förra VM-slutspelet men kallades aldrig upp av den dåvarande förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson. Och trots att han blivit uppkallad av Steve McClaren har 26-åringen alltså inte gjort några landskamper. Konstigt, menar Redknapp.

- Han är en ledare, bra i luftrummet, en mycket bra försvarare och han kan passa bollen. Jag tycker definitivt att om någon spelare kan spela sig in i landslaget så är det han.

Dawson har bland annat varit kapten när Redknapp inte haft med Robbie Keane på planen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!