1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Kritiserad tränare får stöd

Wolves Mick McCarthy har kritiserats hårt för sin startelva mot Manchester United. Men nu försvaras han av klubbens vd Jez Moxey.


I förra matchen vann Wolverhampton med 1-0 mot Tottenham. Omgången efter det, mot självaste Manchester United på bortaplan i går, var tio spelare utbytta.

Wolves spelare kämpade på och var nära att ta ledningen genom George Friend, men när Wayne Rooney satt 1-0 på straff var det kört. United vann med klara 3-0 och managern Mick McCarthy kritiserades hårt för sin startelva.

Lagets gästande supportrar sjöng ”Var är vårt förstalag?” och ”42 pund för att se reserverna”. Men McCarthy försvaras av vd:n Jez Moxey.

- Jag förstår att fans var olyckliga, jag tror att alla överraskades över laget som Mick valde. Hur som helst, fansen har inte fördelen att följa träningarna dag ut och dag in och Mick McCarthys jobb är att välja det lag som han känner är det bästa för att vinna matcher och hålla oss kvar i Premier League, säger vd:n till Sky Sports News.

En regel i Premier League säger att varje lag måste ställa upp med bästa möjliga startelva. Och det gjorde man enligt Moxey.

- Vi har en trupp med 24-25 spelare. Vi startade med sex landslagsspelare på planen och med ytterligare fyra på bänken. Vi försöker att jobba hårt med ett system där vi har två kvalitetsspelare i varje position.

- Jag tror att Mick valde det lag som han kände hade störst chans att göra ett bra jobb för oss för kvällen, annars hade han valt ett annat lag.

McCarthy själv förstår till viss del besvikelsen från fansen. Men han anser att han gjorde helt rätt sett till förutsättningarna.

- Jag kan förstå reaktionen. Men i slutet av säsongen kommer jag att granskas efter om Wolves lyckades hålla sig kvar i Premier League eller inte. Det var mitt starkaste lag, eftersom det var ett lag med pigga ben, kommenterar McCarthy.

Styrelsen för Premier League har hört av sig till Wolverhampton för att få en kommentar kring McCarthys laguttagning, skriver The Daily Telegraph.

”När vi fått utlåtandet kommer styrelsen att besluta om det kommer att krävas åtgärder”, skriver man i ett uttalande.

Wolves ligger just nu på nedflyttningsplats i ligan medan United skuggar Chelsea i toppen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.