- Foto: SCANPIX/AP

Rooney hann bli orolig

En olycklig bakåtpass gjorde att Wayne Rooney kunde ha blivit syndabock när United mötte Hull. ”Det var ingen kul känsla”, säger stjärnan.


Manchester United gjorde det man skulle och besegrade Hull på KC Stadium med 3-1 på söndagen. Stor hjälte blev Wayne Rooney, men det såg inte helt ljust ut ett tag.

Han gjorde förvisso 1-0 men sedan ledde en dålig bakåtpass till att Hull fick en straff, som Craig Fagan satte till 1-1. Då mådde landslagsanfallaren inte så värst bra.

- Det är uppenbart att de fick kvitteringen på grund av ett misstag av mig, men tack och lov vann vi till slut, säger 24-åringen till Sky Sports.

- Jag tror inte att tränaren hade varit allt för nöjd om vi inte hade vunnit i slutändan. Det var första gången det hände mig, det var inte någon kul känsla, fortsätter Rooney om misstaget.

Nu blev han ändå hjälte då han sedan tvingade Andy Dawson till ett självmål och sedan spelade fram Dimitar Berbatov till 3-1.

- Jag ville inte svika killarna men en tag såg det ut som om jag skulle göra det.

Sir Alex Ferguson hyllade sin anfallsstjärna efteråt, misstage till trots.

- Han gjorde en miss när han gav bort bollen i samband med målet. Det var hans enda fel under hela matchen, sade Ferguson till Sky Sports.

Segern tog United förbi Arsenal igen, de vann tidigare på dagen med 3-0 hemma mot Aston Villa, och United är bara två pinnar bakom ligaledaren Chelsea som kryssade mot Birmingham på lördagen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!